Beli-simpan emas 01/01/2010 - 01/01/2011 - Untung 29.18% setahun


Fakta :
  1. peratusan kenaikan harga emas sepanjang 2010 adalah 29.18%..alhamdulillah...
  2. sapa yang beli-simpan emas 1/1/2010 - 1/1/2011 akan nikmatinya..
  3. beli emas dgn ilmu...insyaallah mampu berjaya dgn amat baik..
  4. beli rm100k awal tahun 2010...hari ni kita tuai rm29k++...
WOW..REZEKI ALLAH BG MELALUI EMAS DAN PERAK

KOLEKSI TERBARU EMAS PG 250G

Dibuka untuk tempahan SEKARANG !

Info ringkas :
  • harga spread : sekitar 4.5% sahaja utk customer biasa dan dealer emas Pg dalam 2.5% sahaja
  • rupa bentuk adalah sebagaimana yg ditunjukkan
  • assayer dan ketulenan masih sama seperti emas-emas PG yang lain, cuma rupa sahaja yg berbeza
JADILAH PENGEDAR EMAS PG YANG PERTAMA DENGAN HANYA BELIAN 1 KEPING EMAS PG 250G !

Berakhirnya episod ASB 2010 dengan bonus 8.75%



Ni bandingan untung ASB 2010:
bonus ASB 8.75%, cara nak kira untung ASB setahun adalah:
8.75% ditolak dengan peratusan inflasi setahun 4% = baki 4.75%
Baki 4.75% ditolak pula dengan zakat setahun 2.5% = baki 2.25%...
so jawapannya..simpan rm200k dlm akaun ASB pada tahun lepas, untung setahun yang kita dapat hanyalah 2.25% setahun = rm4,500.00 je  daripada rm17,500.00 je atas 8.75% setahun yang dapat (hakikat yang sebenarnya)...so what?

KALAU JADI MASTER DEALER EMAS PUBLIC GOLD BOLEH DPT 2% (KOMISYEN) DALAM MASA 1 HARI...TAK PAYAH NAK TUNGGU SETAHUN...HAHAHAHAHAHAHA

TAPI
keuntungan harga Emas adalah 25-45% setahun
Inflasi ? emas mana lekang dek inflasi
zakat ? 45% - 2.5% = baki 42.5%
kalau simpan emas dengan harga rm200k pada awal tahun 2010
untung yang kita dapat adalah = rm90k setahun...tu kalau kita kira keuntungan maksimum...
cuba kita ambik yg paling minimum iaitu 25% setahun..untung yg kita dpt adalah = rm50k setahun..
masih tak percaya...cuba test dgn beli 1 dinar emas yg harganya kini sekitar rm650++....semua org mampu beli kan?..simpan setahun..tgk kenaikan harganya...insyaallah anda akan menyesal seumur hidup sebab simpan sedikit sahaja emas....

RUJUK KATA-KATA PAKAR PASAL EMAS - link

Harga Emas Tinggi mulai 2011, belilah emas sekarang !

EMAS, EMAS, EMAS



Fakta Jongkong Emas :

1. Ketul logam emas berbentuk empat segi.
2. Jongkong emas dihasilkan dengan kira-kira 99.999% emas.
3. Setiap jongkong mempunyai Sijil Ketulinan yang disahkan oleh Certified Assayer.
4. Ada jongkong emas dgn berat 10g, 20g, 50g, 100g, 1kg.
5. Jongkong terlalu tebal mungkin mengandungi kurang emas 916.
6. Jongkong paling popular adalah emas 916 dan 999.

14/12/2010 - Lagi warga baru Tokey Emas!

ALHAMDULILLAH & SELAMAT DATANG!
Berikut adalah senarai warga baru RANGKAIAN TOKEY EMAS. Jangan segan silu untuk hubungi mereka jika perlukan maklumat emas, emas dan sebagainya.

TERENGGANU
- (D) WAN MAZIAH BINTI WAN BESAR | 019-9886372 (K. TRG)
- (D) MOHD ZAMZAM BIN NGAH | 017-7377113 (K. TRG)
- (D) ROHAYA BINTI ABDUL RAZAK | 019-9812167 (KEMAMAN)
- (D) SUHAIDAH BINTI ABU BAKAR | 019-9976197 (KEMAMAN)
- (D) KAMAROL HARFIZI BIN HARIS | 013-9026572 (KEMAMAN)

PAHANG
- (D) HALIM BIN AHMAD | 013-7081351 (KUANTAN)
- (D) NURUL NAJIHAH BINTI ZUBIR | 019-3862664 (KUANTAN)

PERLIS
- (D) MOHD KASA BIN CHE NGAH | 019-4783966 (ARAU)

KELANTAN
- (D) NIK KU MAROZA B. N. IBRAHIM | 012-6634481 (KOK LANAS / P. CHEPA)

NEGERI SEMBILAN
- (D) MOHD HISHAM RAMLI | 012-3516632 (REMBAU / SENAWANG)
         (http://emasgaleri.blogspot.com/)

- Nak jadi dealer Public Gold? - link
- kenapa perlu pilih Rangkaian Tokey Emas? - link
- kenapa perlu pilih emas Public Gold? - link
- Senarai penuh Rangkaian Tokey Emas - link

Keistimewaan bergelar sebagai Dealer rasmi Public Gold (PG) :
  1. Dapat Komisyen / Diskaun 1.5% daripada setiap belian emas
  2. Dapat Komisyen 0.3% daripada setiap jualan balik emas kpd PG
  3. Spread harga yang ditanggung berkurangan kepada 3% sahaja
  4. Dealer boleh buat tempahan harga emas pada bila-bila masa dan di mana2 sahaja dengan sistem yang akan dibekalkan oleh pihak PG
  5. Nama akan dipaparkan di lamab web PG sebagai ejen bertauliah

Naik naik naik naik naik...

Utk dikongsi bersama. Artikel yang ditulis oleh rakan emas kita - link

06/12/2010 - Warga baru Tokey Emas makin bertambah!







ALHAMDULILLAH & SELAMAT DATANG!
Berikut adalah senarai warga baru RANGKAIAN TOKEY EMAS. Jangan segan silu untuk hubungi mereka jika perlukan maklumat emas, emas dan sebagainya


TERENGGANU
- (D) ZULKARNI BIN ISMAIL| 013-9829278 (DUNGUN)
- (D) CIKGU SAKRI BIN MOHD NOOR | 013-3999135 (BESUT)
         (http://www.emastulen999.com/)
- (D) MOHD SUKRI B. M. HASBULLAH | 019-9879406 (KUALA BERANG)
- (D) ZAHURAH BINTI ZUBIR| 019-9846572 (KEMAMAN)
- (D) SAFRUL IZANI BIN MOHD SALLEH| 012-9427678 (K. TRG)
- (D) CHE KU MOHD ARIF BIN CHE KU ZANGGI | 013-3401501 (K. TRG)

KELANTAN
- (D) AHMAD FADLI BIN CHE JAAFAR | 016-3214955 (KOTA BHARU)

PAHANG
- (D) NOOR SHAHIDA BINTI HASSAN | 017-4676247 (GAMBANG)

PULAU PINANG
- (D) SHARIFAH BINTI AWANG | 017-9083047 (BUKIT MERTAJAM)

- Nak jadi dealer Public Gold? - link
- kenapa perlu pilih Rangkaian Tokey Emas? - link
- kenapa perlu pilih emas Public Gold? - link
- Senarai penuh Rangkaian Tokey Emas - link

Keistimewaan bergelar sebagai Dealer rasmi Public Gold (PG) :
  1. Dapat Komisyen / Diskaun 1.5% daripada setiap belian emas
  2. Dapat Komisyen 0.3% daripada setiap jualan balik emas kpd PG
  3. Spread harga yang ditanggung berkurangan kepada 3% sahaja
  4. Dealer boleh buat tempahan harga emas pada bila-bila masa dan di mana2 sahaja dengan sistem yang akan dibekalkan oleh pihak PG
  5. Nama akan dipaparkan di lamab web PG sebagai ejen bertauliah

Harian Metro 6/12/2010 : Pelaburan Emas

http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Pelaburanemas/Article/index_html

TAHUN 2011


LATEST INFO!
Berikut saya sertakan kadar harga untuk jadi dealer dan master dealer emas PG pada 01/01/2011
Dealer- RM20K
Master Dealer- RM500k

sekarang
Normal Dealer- RM20K
Master Dealer- RM300k

JADI NORMAL DEALER SEKARANG, ANDA AKAN DAPAT NAIK PANGKAT TERUS KEPADA PRIORITY DEALER MULAI 01/01/2011 DENGAN BAYARAN KOMISYEN YANG AGAK TINGGI DARIPADA NEW DEALER YANG BARU JOIN MULAI 01/01/2011 NANTI - link

Melalui penstrukturan semula semua dealer yang ada, pihak Public Gold telah membuat keputusan sepertimana berikut :

MASTER DEALER (MD) - MD sekarang kekal sebagai MD
PRIORITY DEALER (PD) - New dealer 2010 ke bawah akan naik kepada PD mulai 2011
DEALER (D) - New dealer mulai 2011

Rebutlah peluang sementara ada lagi tempoh yg masih berbaki ini. Saya boleh bantu tuan/puan insyaallah...hubungi saya (WAZIR-019-9362935)

WOW ! Gold to touch $1700-$2000: Nick Barisheff

Jom hayati artikel ini - link
Kalau boleh praktiklah sekali ok...hehehehe..
Fast Action, Fast Result..

Tahun 2011, harga emas USD2000/oz

Perhatikan dan fikirkan fakta di bawah ini, mana satu pelaburan yg kita perlu pilih.....
ASB = 8%
TABUNG HAJI = 9%
FIXED DEPOSIT = 10%
KWSP = 11%
UNIT TRUST (high risk) = 20%-30%
UNIT TRUST (low risk) = 10%
EMAS = 20%-30% to 50%- 100% to 200% to 1400%

SO?..TGK SAJE ATAU BACA SAJE?

Warga Baru TOKEY EMAS .. SELAMAT DATANG!


ALHAMDULILLAH & SELAMAT DATANG!
Berikut adalah senarai warga baru RANGKAIAN TOKEY EMAS. Jangan segan silu untuk hubungi mereka jika perlukan maklumat emas, emas dan sebagainya



TERENGGANU
- (D) MAZLINA BINTI MAMAT | 012-9294151 (K. TRG)
- (D) AHMAD ABDUL RAHIM BIN ALIAS | 012-2260878 (K. TRG)
- (D) SAFRUL IZANI BIN MOHD SALLEH | 012-9427678 (K. TRG)
- (D) NORATNA BINTI MUDA | 014-8391451 (KEMAMAN)
- (D) YUSNIDAYANTI @NAZIFAH BT YUSOF | 019-9735858 (KEMAMAN)
- (D) GHAZALI BIN RAMLI | 013-9804965 (K. TRG)
- (D) HAJI OMANAP BIN MOHAMMAD | 019-9857155 (K. TRG)

PAHANG
- (D) RAZALI BIN MUDA | 012-6643801 (KUANTAN)

SELANGOR / KUALA LUMPUR
- (D) MOHD SOFIAN BIN OTHMAN | 019-2827473 (HULU LANGAT)

PULAU PINANG
- (D) MOHD HAFIZZAL BIN ABU HASSAN | 017-4676247

 
- Nak jadi dealer Public Gold? - link
- kenapa perlu pilih Rangkaian Tokey Emas? - link
- kenapa perlu pilih emas Public Gold? - link
- Senarai penuh Rangkaian Tokey Emas - link

Keistimewaan bergelar sebagai Dealer rasmi Public Gold (PG) :
  1. Dapat Komisyen / Diskaun 1.5% daripada setiap belian emas
  2. Dapat Komisyen 0.3% daripada setiap jualan balik emas kpd PG
  3. Spread harga yang ditanggung berkurangan kepada 3% sahaja
  4. Dealer boleh buat tempahan harga emas pada bila-bila masa dan di mana2 sahaja dengan sistem yang akan dibekalkan oleh pihak PG
  5. Nama akan dipaparkan di lamab web PG sebagai ejen bertauliah

ARTIKEL TERBAIK : BELI EMAS BEBAS TANPA AR RAHNU

Kawan-kawan emas sekelian, saya nak panjangkan satu ilmu yg saya dapat daripada rakan emas kita yang lain. Bebaskan diri kita dgn TEKNIK BELI EMAS DGN AR RAHNU. Rakan emas kita, Salina telah cuba mencari kaedah penerangan yang terbaik untuk dibawakan kepada semua. Pastikan hidup kita bebas dari HUTANG AR-RAHNU. HATI-HATI KAWAN-KAWAN. TAK SEMUA YANG DICERITAKAN ITU INDAH. Pengalaman yang membezakan antara kita semua. Pastikan matlamat akhir kita adalah memiliki EMAS. Bukan memiliki DUIT semata-mata. Duit hanya medium sementara untuk kita bergerak.
Jom kita layari - link

Seminar Financial Justice: Gold, Dinar & You

Financial Justice: Gold, Dinar & You

On behalf of Public Gold, I would pleased to invite you, our respective dealer/master dealer to attend our incoming seminar as below:-

Title                 : Financial Justice: Gold, Dinar & You
Date                 : 4th Dec 2010
Time                : 10am – 5pm
Venue              : Kompleks Tabung Haji, Kelana Jaya, Selangor, Malaysia
Speakers         : 1. Mahaguru Syukor bin Hashim
                          2. Associate Professor Mahamad Hakimi Ibrahim
                          3. Associate Prof Ahamed Kameel Mydin Meera
                              (Author of the books The Islamic Gold Dinar and The 
                              Theft of Nations)
                         4. Dr. Azizuddin
                         5. Dr. Zuhaimy
Entrance fee   : Dealer                RM50.00
                          Non-Dealer      RM60.00

We would be pleased and honored if you would participate at the seminar by BRINGING NON-DEALER together.
For registration, please contact WAZIR-019 9362935

WISH TO SEE YOU THERE !!!
Thank you!
Regards PFGI

Harga Emas Public Gold LAWAN Harga Emas FGJAM

OK. Cuba tuan/puan tengok. Emas mana harganya paling murah?
FGJAM ini adalah Persatuan Pekedai Emas Malaysia.
Harga barang-barang kemas di kedai-kedai emas seluruh Malaysia (WAH CHAN, HABIB, POH KONG DLL) adalah tertakluk kepada harga persatuan ini.

Fakta :
- Beli barang kemas, susut nilainya 25%
- Beli wafer emas / dinar emas, susut nilainya 5%
- kalau jadi dealer PUBLIC GOLD, susut nilai emas yg dibeli hanya 3%
- Mana yang untung? mana yang anda patut pilih dan beli?

BELI EMAS DENGAN ILMU, INSYAALLAH KITA MAMPU BERJAYA

Hayati Sejarah Harga Perak!

Kebangkitan Emas

Dirham & Dinar : Kerajaan Perak pulak lepas ni..

Perak Oh Perak! Ikuti Kata Pakar..

Sumber : ComodityOnline + Asrul Effendi

YOUTUBE : link
David Morgan:
  • Silver akan bullish untuk long term investment, bukan sekarang.
  • Tahun ini berlaku anjakan dari $19 ke $25 adalah petanda baik. Tahun 2011 dijangka akan berada sehingga $30.
  • Silver dijangka boleh capai sehingga $100 disebabkan permintaan industri dan wujudnya panic buyer.
Jeffrey Christian:
  • Kemampuan untuk capai $30 tahun 2011 memang ada. Ini disebabkan investor takut dengan ketidakstabilan sistem kewangan dan politik yang amat tidak menentu akhir2 ini.
  • Akibat dari itu, ramai investor telah berubah arah pelaburannya ke gold dan silver.
  • Tidak setuju silver akan terjadi bullish.
David Franklin (Sprott Asset Management):
  • Silver boleh mencecah sehingga $ 50
  • Bullish akan berlaku pada silver. Keyakinan ini disebabkan oleh pembeli silver coin yang semakin bertambah di US.
  • Demand dari perindustrian saban tahun semakin tinggi.
Jon Nadler (Kitco):
  • Harga silver bergantung kepada perindustrian.
  • Perubahan harga tidak terlalu ketara.
Greg Mc Coach (Mining Speculator):
  • Silver memiliki masa depan yang cerah disebabkan ketidakstabilan sistem kewangan dan ekonomi US, termasuk kebimbangan rakyat US terhadap bertambahnya hutang kerajaan US.
  • Silver dijangka akan menuju ke $30 pada 6 bulan akan datang.

TERKINI : Senarai Master Dealer, Priority Dealer dan Dealer Rangkaian Tokey Emas (RTE)

ALHAMDULILLAH & SELAMAT DATANG!
Berikut adalah senarai penuh MASTER DEALER & DEALER RANGKAIAN TOKEY EMAS. Jangan segan silu untuk hubungi mereka jika perlukan maklumat emas, emas dan sebagainya

TOKEY EMAS (SELURUH MALAYSIA)
- (MD) WAZIR | 019-9362935
   (http://tokey-emas999.blogspot.com/)
   (https://www.facebook.com/tokeyemas999)

- (MD) MUSLIM | 019-9478686
   (http://kedaiemasmuslim.blogspot.com/)

TERENGGANU
- (MD) HAJI ZAKARIA BIN MOHAMMAD | 012-511 5474 (KEMAMAN)
             AL FARHAN GOLD (www.alfarhangold.com)
- (MD) HAJJAH HANIZAH BINTI RAMLEE |  017-5005349 (KEMAMAN)
             AL FARHAN GOLD (www.alfarhangold.com)
- (MD) MOHD FARHAN AKRAM BIN ZAKARIA | 012-9644207 (KEMAMAN)
             AL FARHAN GOLD (www.alfarhangold.com)
- (MD) USTAZ MOHD MUSLIM BIN ABDULLAH | 013-9776620 (K. TRG)
- (MD) USTAZ W. SAIFUDIN BIN W. DAGANG | 019-9154578 (K. TRG)
- (PD) JAMAL AKBAR BIN AHMAD | 013-9832625 (KERTIH)
- (PD) CHE PIN BIN OTHMAN | 019-9536400 (KERTIH)
- (PD) SYED SENU BIN SYED ABIDIN | 019-9577173 (KERTIH)
- (PD) CIKGU SHAFIE | 012-9581720 (KEMAMAN)
- (PD) SAIFUL AZMI BIN SUHAILI | 013-9815788 (KERTIH)
- (PD) FADHLI YUSRI BIN A. GHANI | 019-7191857 (K. TRG)
- (PD) PATIMAH BINTI IBRAHIM | 012-9090959 (K. TRG)
- (PD) OSMAWATI BINTI OMAR | 010-9116086 (KEMAMAN)
- (PD) SAFAWATI BINTI MUSTAFA | 012-9876234 (KEMAMAN)
- (PD) SYAIFUL NIZAM BIN SIDEK | 013-9800960 (DUNGUN)
- (PD) RUSHDI BIN MAJID | 012-2927958 (PAKA)
- (PD) CIKGU NORHASMIZA BINTI ZAKARIA | 013-9354195 (KEMAMAN)
- (PD) MUHD AZHAR BIN HASSAN | 013-9210955 (HULU TRG)
- (PD) MAZLINA BINTI MAMAT | 012-9294151 (K. TRG)
- (PD) AHMAD ABDUL RAHIM BIN ALIAS | 012-2260878 (K. TRG)
- (PD) NORATNA BINTI MUDA | 014-8391451 (KEMAMAN)
- (PD) YUSNIDAYANTI BT YUSOF | 019-9735858 (KEMAMAN)
- (PD) GHAZALI BIN RAMLI | 013-9804965 (K. TRG)
- (PD) HAJI OMANAP BIN MOHAMMAD | 019-9857155 (K. TRG)
- (PD) ZULKARNI BIN ISMAIL | 013-9829278 (DUNGUN)
- (PD) CIKGU SAKRI BIN MOHD NOOR | 013-3999135 (BESUT)
         (http://www.emastulen999.com/)
- (PD) MOHD SUKRI B. M. HASBULLAH | 019-9879406 (HULU TRG)
- (PD) ZAHURAH BINTI ZUBIR | 019-9846572 (KEMAMAN)
- (PD) CHE KU MOHD ARIF B. CHE KU ZANGGI | 013-3401501 (K. TRG)
- (PD) WAN MAZIAH BINTI WAN BESAR | 0199886372 (K. TRG)
- (PD) MOHD ZAMZAM BIN NGAH | 017-7377113 (K. TRG)
- (PD) ROHAYA BINTI ABDUL RAZAK | 019-9812167 (KEMAMAN)
- (PD) SUHAIDAH BINTI ABU BAKAR | 019-9976197 (KEMAMAN)
- (PD) KAMAROL HARFIZI BIN HARIS | 013-9026572 (KEMAMAN)
- (PD) HASHIM BIN AMAT | 017-7775711 (KERTIH)
- (PD) ZAHARAH BINTI HASAN | 017-7775711 (KERTIH)
- (PD) RUSNIZAM BIN SAMINGAN | 019-9891880 (KEMAMAN)
- (PD) AHMAD SHUKRI BIN MOHAMED | 013-9825349 (KEMAMAN)
        (http://tokeyemas.shukri.my/)
- (PD) USTAZAH TUAN KAMARIAH | 013-9337461 (K.TRG)
- (PD) ABDULLAH BIN MURAD | 019-9349220 (K. TRG)
- (PD) MUHAMMAD WAZIR BIN SHAMSUDDIN | 012-5248489 (K. TRG)
- (D) SINA SURIA BINTI RAMLI | 019-9152379 (KEMAMAN)
- (D) TENGKU JAAFAR BIN MUDA | 013-7222798 (KEMAMAN)
- (D) CHOLIL BIN ABDULLAH | 013-7971227 (KEMAMAN)
- (D) CIKGU AMIR FUHAIRAH BIN MAHAMUD | 017-9589987 (K. TRG)
         (http://emaskite.blogspot.com/)
- (D) RODZOH BINTI SAMAD | 014-8051378 (KEMAMAN)
- (D) MOHAMAD RUSSAINI BIN CHE NGAH | 019-9173100 (PAKA)
- (D) ANIZAN BINTI ISMAIL | 019-9532113 (K. TRG)
- (D) CIKGU NORHAWATI BINTI AB. MUTALIB | 013-9889064 (K. TRG)
- (D) ROSLAN BIN SALLEH | 019-9539080 (KEMAMAN)
- (D) SH. FATIMATUZZAHRA BIN SY. HASSIM | 019-3824148 (K. TRG)
- (D) CIKGU MAZURA BINTI MUSA | 013-9195020 (MARANG)
- (D) CIKGU SH. ASPALILA | 0149-4737822 (K.TRG)
- (D) AIDA BINTI OTHMAN | 013-9869493 (K.TRG)
- (D) ZURAIDA | 019-9454911 (K.TRG)
- (D) ABU BAKAR BIN OTHMAN | 019-9170939 (K. TRG)
- (D) ZAHARI BIN JANAH | 019-9178000 (K. TRG)
- (D) SHUKRI BIN MUHAMMAD | 019-9248440 (MARANG)
- (D) MD. YASIN BIN MOHD | 013-93562522 (K. TRG)
- (D) CIK SAIFUL MAZDI BIN CHE MAT SU | 010-5330585 (K. TRG)
         (http://tukang-emas.blogspot.com/)
- (D) AZMAN BIN ABU HASSAN | 010-9055685 (HULU TRG)
- (D) AZLAN BIN SAMSUDIN | 019-9850757 (K. TRG)
- (D) MOHD IZHAM BIN MOHD A WAHID | 012-9833560 (K. TRG)
- (D) MUSA BIN ALI | 012-9811655 (K. TRG)
- (D) HAZRUL BIN AHMAD | 013-9396949 (K. TRG)
- (D) W. NURUL NAJIHAH W. ABD. WAHAB | 013-2905905 (K. TRG)
- (D) MOHD AFANDY BIN ABD. RAHMAN | 019-4188654 (K. TRG)
- (D) MUHAMMAD ASMAWI BIN JUSOH | 012-9547207 (K. TRG)
- (D) MOHD SHAHRULNIZAM BIN ZURAIMI | 019-9717898 (K. TRG)
- (D) DR. M. FAUZAN B. KOSNEE @ SALLEH | 019-7421731 (K. TRG)
- (D) CIKGU YUSMAZRI BIN YUSOF | 012-9249287 (K. TRG)
- (D) NOREHA BINTI HARUN | 019-9916292 (K. TRG)
- (D) WAN AIMI YUSRI BIN WAN ISMAIL | 019-9362636 (K. TRG)
- (D) WAN KAMALLIAH BT WAN ABDULLAH | 013-9867577 (K. TRG)
- (D) NOR SURIANI BT MOHAMAD | 019-9598130 (KEMAMAN)
- (D) FARIDATUL NUR AKMAL A. WAHAB | 013-9701202 (PAKA)
- (D) MOHAMAD NURAIDIL BIN ZAKARIA | 019-9185141 (K. TRG)
         (http://emas4biz.blogspot.com/)
- (D) CHE KU FARHANA BT CHE KU ALAM | 012-5238489 (K. TRG)
- (D) MOHD SOLEHIN BIN RAMLI | 013-9222124 (K. TRG)
- (D) MOHAMAD RASAT BIN SIDIK | 017-9083376 (K. TRG)
- (D) RAJA HASNAH BT RAJA MAT | 019-9828531 (K. TRG)
- (D) AHMAD SALIMIN BIN ZUBIR | 019-3468002 (K. TRG)
- (D) MOHD FADZLI BIN BADAUDIN | 013-3754921 (K. TRG)
- (D) ZALINA BINTI EMBONG | 019-9228648 (K. TRG)
- (D) AZLIN BIN EMBONG @ GHAZALI | 019-9381213 (PAKA)
- (D) MOHD AZRI BIN OTHMAN | 019-2624742 (SETIU)
- (D) ARINA BINTI SAID | 012-9086928 (KERTEH)
- (D) JAMILAH BINTI MAT ADAM | 019-9834969 (KEMAMAN)
- (D) CIKGU ASRI BIN YAHYA | 013-9093354 (K. TRG)
- (D) ASRI BIN ISMAL | 019-4614966 (PAKA)
- (D) M. ZAINAL ASRUL BIN M. ZAKI | 019-9171889 (K. TRG)
- (D) W. NOR HIDAYAH BT W. ABD. WAHAB | 017-9278321 (K. TRG)
- (D) AHMAD ASHADI BIN MOHD@ASMARA | 013-9524061 (K. TRG)
- (D) ALMANIZAM BIN ALIAS | 019-9310091 (K. TRG)
- (D) RAZALI BIN OMAR | 019-9506667 (K. TRG)
- (D) USTAZAH ZAWIYAH BINTI AWANG | 017-9773171 (K. TRG)
- (D) SH. ROZLEEN BT TUAN SIMBOK | 019-9850112 (K. TRG)
- (D) FADHLINA BINTI ABDUL MAJID | 013-9248512 (K. TRG)
- (D) MOHD HISHAM BIN TAIB | 013-9822622 (K. TRG)
- (D) AZLIN BIN EMBONG @ GHAZALI | 019-9381213 (PAKA)
- (D) MUHAMMAD ELYAS BIN IDRIS | 013-9240203 (MARANG)


PAHANG
- (PD) CIKGU RUMIDI BIN MANNAN | 013-9287416 (GAMBANG)
- (PD) NAZRI BIN GHAZALI | 010-9004841 (KUANTAN)
- (PD) RAZALI BIN MUDA | 012-6643801 (KUANTAN)
- (PD) NOOR SHAHIDA BINTI HASSAN | 017-4676247 (GAMBANG)
- (PD) HALIM BIN AHMAD | 013-7081351 (KUANTAN)
- (PD) NURUL NAJIHAH BINTI ZUBIR | 019-3862664 (KUANTAN)
- (PD) CIKGU ZARINAH BT RAHMAD | 019-9620377 (TEMERLOH)
- (D) ROSEMAWATY BT. HALLWY | 012-9613620 (MUAZAM SHAH)
- (D) SAIFUDIN BIN RAZALI | 012-6643801 (KUANTAN)
- (D) HASMINIZAM BIN MOHD SAID | 013-9282008 (KUANTAN)
- (D) FADHLUR RAHMAN M. ROMLAY | 012-6951441 (KUANTAN)
- (D) JAILANI BIN HARUN | 013-9272135 (GAMBANG)
- (D) NURUL ASYIKIN BT MOHD LADZEM | 014-5128836 (KUANTAN)
- (D) MD RIZAL BIN OTHMAN | 019-2374925 (KUANTAN)
- (D) SYED MOHD SAUFI BIN TUAN CHIK | 013-2897675 (KUANTAN)
- (D) NORAINI BINTI MOHAMED YUNUS | 012-6474749 (KUANTAN)
- (D) M. FAIZ BIN CHE YUSOF | 010-5769990 (TEMERLOH)

KEDAH
- (PD) CIKGU NORMAIZA IBRAHIM | 012-3657704 (SUNGAI PETANI)
- (PD) SAFRUL IZANI BIN MOHD SALLEH | 012-9427678 (ALOR SETAQ)
         (http://pustakaemas.blogspot.com/)
- (D) MOHD HAFIZZAL BIN ABU HASSAN | 017-4676247 (BALING)

SELANGOR / KUALA LUMPUR
- (PD) WAN HAIZAN BIN WAN HARUN | 012-2213748 (RAWANG)
- (PD) SYAHIERA FARHANA BT ZAKARIA | 012-2209624 (WGSA MAJU)
          (http://www.syahiera.com)
- (PD) AMIRA FARHANA BT ZAKARIA - 012-9890150 (PETALING JAYA) 
          (www.alfarhangold.com)
- (PD) CIKGU NORASKIN | 013-3698267 (CHERAS / KAJANG)
- (PD) NORMAIZI IBRAHIM | 012-3388065 (PUTRAJAYA / CYBERJAYA)
         (http://ratuemas999.blogspot.com)
- (PD) MOHD TAUFIQ BIN MOHD ZAKIR | 016-7124700 (AMPANG)
         (http://www.ejenemas.com/)
- (PD) AHMAD GADAFI BIN MD NOR | 019-6241396 (KUALA LUMPUR)
- (PD) MOHD SOFIAN BIN OTHMAN | 019-2827473 (HULU LANGAT)
- (PD) MOHAMAD FAROUK BIN MAT NAPES | 012-2080515 (KAJANG)
- (PD) UZIR BIN ZUBIR | 013-9740953 (KLANG)
- (D) SUKRIAH BINTI A. MUBIN | 019-3282552 (SHAH ALAM)
- (D) W. MD. SHUKRI BIN W. CHIK | 014-2207892 (SUBANG JAYA)
        (www.fb.com/BuletinEmas)
- (D) REEZUAN ADNE BIN A. RAHIM | 019-3217230 (PETALING JAYA)
- (D) AHMAD BASHIER BIN ABDUL AZIZ | 013-2049897 (PUCHONG)
- (D) SALIHAH BINTI OTHMAN | 019-9170939 (PUCHONG)
- (D) AZIAN BINTI KAMALUDDIN | 013-3311903 (PUCHONG)
- (D) MUHAMAD AMIRULLAH BIN IDRIS | 014-2995360 (RAWANG)
- (D) ABDUL RAHMAN BIN SHAHARANI | 013-3663060 (AMPANG)
         (http://saudagar-gold.blogspot.com)
- (D) CIKGU FAIZAH BINTI SAMAT | 013-9355578 (AMPANG)
- (D) MUHAMMAD AYUB BIN ABDULLAH | 017-2323438 (KL)
- (D) MOHD ZAIN B. ABD. RAHMAN | 016-3073125 (KL)
- (D) DZULHILMAN BIN SULAIMAN | 019-2669083 (BANGI)
- (D) SURAYA BINTI BASIRON | 012-2044262 (SHAH ALAM)
- (D) AMIRULLAH BIN OMAR | 013-9399930 (BANGI)
- (D) NORLIYANA BINTI SULAIMI | 013-5010802 (KL)
- (D) NAZAHAH BINTI NASRUDDIN | 019-3227552 (CHERAS)
- (D) NURHAYATI BT HAMID | 013-2442310 (SG. BULUH)
- (D) M. ZAIN BIN ABD. RAHMAN | 01 -  (KL)


JOHOR BHARU
- (PD) ASMALIZA BINTI ABDULLAH | 013-7799498 (BATU PAHAT)
- (PD) DR. MAZNAH BINTI ALI | 019-3845021 (SKUDAI)
- (PD) ZAINAB BINTI ALI | 013-7428742 (JOHOR BHARU)
- (PD) ROSHANIZA BINTI MAHMUD | 017-5608090 (BATU PAHAT)
- (PD) CIKGU HABIBAH BT AHMAD | 019-7871601 (YONG PENG)
- (PD) MD. MAHYUDIN B. ABDUL RAHIM | 017-7570472 (JB)
- (D) SHARIFFUDDIN B. ABDUL RAHIM | 016-7177410 (JB)
- (D) CIKGU MOHAMAD NASRI BIN MUSA | 017-7206729 (SEGAMAT)


MELAKA
- (D)  NOR FADILAH BT TAHAR@YUSOFF | 012-6213737 (MELAKA)


PERAK
- (PD) KAMARZATUL HAIDA ISMA | 012-5801194 (TAIPING)
- (D) MOHD AZLI BIN ALIAS | 012-7937870 (LUMUT)

NEGERI SEMBILAN
- (PD) CIKGU SHAMSUL KAMAR BIN ARIFFIN | 019-2788187 (NILAI)
- (PD) MOHD HISHAM RAMLI | 012-3516632 (REMBAU / SENAWANG)
         (http://emasgaleri.blogspot.com/)
- (D) CIKGU W. NOROL JANNAH W. MAHUSIN | 013-6923864 (TAMPIN)

KELANTAN
- (PD) AZMAN BIN IDRIS | 013-9806681 (KOTA BHARU)
- (PD) AHMAD FADLI BIN CHE JAAFAR | 016-3214955 (WKF. CHE YEH)
- (PD) NIK KU MAROZA B. N. IBRAHIM | 012-6634481 (KOK LANAS)
- (D) AMINAH BINTI IBRAHIM | 013-9849369 (KOTA BHARU)
- (D) MD. YUSRIZAL BIN YUSOF | 014-2935650 (PENGKALAN CHEPA)
- (D) CIKGU ASIAH BINTI ABDULLAH | 012-2840302 (KOTA BHARU)
- (D) NIK ABD. HAFIZ NIK ABDULLAH | 013-9808366 (P'KALAN CHEPA)
- (D) DR. MOHD HASSAN BIN CHE HAAT | 012-2899420 (KOTA BHARU)


PULAU PINANG
- (D) MOHD HAFIZZAL ABU HASSAN | 017-4676247 (BUKIT MERTAJAM)
         (http://seawarriorgold999.blogspot.com/)
- (D) SHARIFAH BINTI AWANG | 017-9083047 (BUKIT MERTAJAM)
- (D) YUHANIZ BT MOHAMAD NASIR | 012-4583862 (SBG. PRAI)
        (http://iluvgcp.blogspot.com/
- (D) ABDUL HALIM BIN HASHIM | 019-4734646 (SG. JAWI)
        (http://saudagar-gold.blogspot.com)
- (D) M. SANUSI BIN M. MOKHTAR | 016-2087655 (PULAU PINANG)


PERLIS
- (D) MOHD KASA BIN CHE NGAH | 019-4783966 (ARAU)


SABAH
- (PD) HISHAM BIN MALIK | 012-8332810 (KOTA KINABALU)
- (D) SIAW TAK VOO @ HONG | 016-8286133 (KOTA KINABALU)
- (D) MOHAMAD FAZLI BIN AZIZUDDIN | 019-8931591 (SANDAKAN)


SARAWAK
- (D) CIKGU M. FAIZ B. ABDUL RAZAK | 014-8618269 (SRI AMAN)
- (D) CIKGU W. M. PATULLAH ALIF SAZILI | 013-4667241 (SRI AMAN)


- Nak jadi dealer Public Gold? - link
- kenapa perlu pilih Rangkaian Tokey Emas? - link
- kenapa perlu pilih emas Public Gold? - link
- Senarai penuh Rangkaian Tokey Emas - link

Keistimewaan bergelar sebagai Dealer rasmi Public Gold (PG) :
  1. Dapat Komisyen / Diskaun 1.5% daripada setiap belian emas
  2. Dapat Komisyen 0.3% daripada setiap jualan balik emas kpd PG
  3. Spread harga yang ditanggung berkurangan kepada 3% sahaja
  4. Dealer boleh buat tempahan harga emas pada bila-bila masa dan di mana2 sahaja dengan sistem yang akan dibekalkan oleh pihak PG
  5. Nama akan dipaparkan di lamab web PG sebagai ejen bertauliah