KENAPA EMAS PUBLIC GOLD?

Ni soalan popular yang saya terima daripada penggemar emas baru:


KENAPA PERLU PILIH EMAS PUBLIC GOLD (PG)?
jawapannya:
  1. Emas PG adalah emas yang betul-betul tulen dan disahkan oleh assayer bebas yang bertauliah oleh Bank Negara Malaysia - link
  2. Mempunyai sijil ketulenan emas yang disertakan semasa pembelian emas dan disahkan oleh assayer yang bertauliah - contoh link
  3. Mudah diperolehi dan stok sentiasa ada setiap masa
  4. Boleh tempah dan beli emas 24 jam sehari dan 7 kali seminggu serta di mana-mana sahaja dalam pelbagai item yang ditawarkan - link
  5. Harga emas PG jauh lebih rendah daripada harga-harga emas lain di Malaysia - link 1
  6. Syarikat pengeluar emas pertama di Malaysia yang mendapat pengiktirafan The Malaysia Book of Records - link 1link 2 
  7. Mendapat kebenaran khas oleh Bank Negara Malaysia - link
  8. PG membeli balik semua jenis emas PG menggunakan harga WE BUY
  9. PG membeli balik semua jenis emas PG sama ada kemek, bengkok, calar dan sebagainya selagi tidak hilang nilai timbangan emas tersebut
  10. PG membeli balik semua jenis emas PG yang telah kehilangan Certificate of Authenticity
  11. Perbezaan harga belian emas dan harga jualan emas yang paling rendah di Malaysia - link
  12. Boleh memilik emas fizikal (bukan SKIM CEPAT JATUH MISKIN) - link 1, link 2, link 3
  13. Cantik dan boleh dijadikan hadiah dan barangan hantaran perkahwinan - link
  14. PG mempunyai reputasi yang terbaik di Malaysia - link
  15. PG banyak memenangi anugerah - link 1, link 2
  16. Emas PG mempunyai pembeli dan peminat paling ramai di Malaysia - contoh link
  17. PG mempunyai DEALER / MASTER DEALER paling ramai di Malaysia termasuk MASTER DEALER TOKEY EMAS (WAZIR) - 019-936 2935 - link 1, link 2
  18. Anugerah-anugerah lain - AWARD TERKINI YG PG DPT:
    GOLDEN BULL AWARD 2011 - NAN YANG SIANG PAO
    THE STAR OUTSTANDING BUSINESS AWARD 2011 (SOBA 2011) - THE STAR

- TOKEY EMAS -
"BELI EMAS DENGAN ILMU...."

BERITA HARIAN 30/09/2010

TOKEY EMAS ada dalam ni...
WAN MOHD WAZIR BIN WAN ABDUL WAHAB
BERITA HARIAN, 30/09/2010

Amaran Public Gold!

Harga Barang Kemas 916 dulu-dulu

Sumber : Normaiziah bt Abdul Rahman
2001 - RM 36 segram
2002 - RM 40 segram
2005 - RM 62 segram
2006 - RM 73 segram
Okt 2008 - RM 98 segram
Jan 2009 - RM 105 segram
Feb 2010 - RM 124 segram
Sep 2010 (1) - RM 132 segram
Sep 2010 (2) - RM 146 segram

WOW! 29.95%

Wow..kenaikan sebanyak 29.95% bermula November 2009 hingga September 2010. Tengok tulisan hijau sebelah kanan atas. Hampir 30%. Tu belum cukup sampai setahun lagi. So anda nak tengok saja? ANDA MAMPU MENGUBAHNYA! Insyaallah....jom sertai group TOKEY EMAS sekarang...berbaloi-baloi..tak cuba tak tahu..dah cuba mesti puast hati....

Good Financial Planning : DUIT KUTU BULANAN BELI EMAS!

>> Hukum HARUS DUIT KUTU - link 
      - Ustaz Zaharuddin Abdul Rahman

Alhamdulillah dapat lagi tulis artikel terbaru. Nak kata artikel tak lah sangat, tepi lebih kepada perkongsian pintar antara kita. Mudah-mudahan kita sama-sama dapat manfaat. Dulu-dulu pernah saya mencadangkan agar semua duit kutu ditukar rupa kepada emas. Baru-baru ini saya diingatkan kembali oleh rakan dealer saya PUAN PATIMAH berhubung dengan ini. Kenapa EMAS? Jawapannya:
  1. Emas tidak mengecewakan pemiliknya. Insyaallah..percayalah. Belum rasa belum tahu, bila dah rasa, nak tambah lagi......pemilik emas untung dalam semua keadaan sama ada emas naik atau turun. Tapi ada ke harga emas turun ????.....
  2. Kenaikan harga emas adalah di antara 25%-28% setahun mengikut analisa yang telah dibuat oleh pakar-pakar ekonomi. 
  3. Memiliki emas adalah aset yang terbaik kerana emas dapat mengikat nilai duit kita daripada jatuh dan lekang dek inflasi.
  4. Allah jaga dan tinggikan darjat emas di syurga. - link
  5. Emas kontra dgn USD. Apabila USD jatuh, harga emas akan melambung tinggi. Apabila ekonomi US jatuh, maka nilai emas akan lebih tinggi. Sebab apa? Sebabnya USD tidak lagi diikat dengan harga emas buat masa kini.
  6. Kita dapat menjauhkan diri kita daripada RIBA dan kelalaian terhadap masalah kewangan dunia dan peribadi.
  7. EMAS ialah kekayaan yang sebenar - aset sebenar.
  8. EMAS mempunyai nilai intrinsik - semua orang di muka bumi ini tahu EMAS adalah barang berharga.
  9. EMAS sukar diperolehi - menyebabkan harganya tinggi.

DUIT KUTU RM600 SEBULAN, INSYAALLAH KITA DAPAT MULAKAN DENGAN 1 DINAR EMAS 1 BULAN. Kita tukar konsep tabungan kita daripada kita menabung dalam bentuk duit, lebih baik kita menabung dalam bentuk emas. Insyaallah berkat dan berbaloi2. Walaupun sikit, tapi keberkatannya banyak. Insyaallah. Nak tahu lebih boleh baca lagi blog saya di bawah. Ni saya kongsi sikit kira2 keuntungan simpan dinar emas berbanding duit - link

- TOKEY EMAS -
"Beli Emas Dengan Ilmu"

The Battle For $21 Silver Begins - Free Gold Money Report

Jom beli-simpan-niaga perak pula - link....nampaknya berbaloi jugak beli-simpan-niaga perak ni. Harga pun masih murah. Tak rugi. Macam kawan saya ckplah.."APA-APA BENDA SEKALI PUN KALAU DINYATAKAN DALAM AL-QURAN JANGAN BIMBANGLAH, INSYAALLAH BOLEH BERJAYA. KITA WAJIB BERIMAN DENGAN AL-QURAN..."

- TOKEY EMAS -
"BELI EMAS DENGAN ILMU"

kongsi : ramalan harga emas minggu ini

Sumber : Pendita Emas
Tarikh : 20 hingga 25 September 2010

Ni ramalan analisa emas sahaja. Mungkin tepat, mungkin tidak. Tapi masih boleh dijadikan panduan untuk semua.

Isnin: harga emas antarabangsa hanya merayap secara sekata, malar.

Selasa: awal pagi menampakkan sedikit pergerakan kenaikan tapi masih tetap malar dan sekata perubahannya. Pada malam hari selepas jam 9.00pm henjutan empat (4) paras harga baru yang berbeza berlaku dan akan bertahan sehingga tengahari rabu

Rabu: sebelah petang akan berlaku henjutan harga yang lebih tinggi kemudian akan menjunam harganya seketika dan membentuk aras harga baru.

Khamis: sebelah petang dan malam akan berlaku sedikit perubahan harga yag kecil tetapi harga masih tetap tinggi pada paras hari Rabu

Jumaat : Harga akan berubah pada julat yang kecil dan berterusan pada awal Sabtu

Sabtu : Harga susut sedikit sehingga jam 12.00 tgh Malaysia

Sasaran harga 1 dinar minggu ini melepasi RM610.00 dan bertahan pada RM603.00
Sasaran 20 gram minggu ini melepasi RM2915.00 dan bertahan pada harga RM2896.00

Pada 17 Sept 2010, emas buat catatan baru dalam sejarah harganya, iaitu:
tertinggi - USD 1283.70
terendah - USD 1273.10

Gold Price Forecast Aug 2010 to Apr 2011

Sumber : Idea Business Fadil
Past Trend Present Value & Future Projection

London Fix. US Dollars per troy ounce
Gold Prices
  • Update terbaru Gold Price Forecast pada 15th Sept 2010.
  • Graf menunjukkan selepas ini ada peningkatan harga emas ke USD1300.
  • Penting untuk melihat perubahan antara USD vs RM
London Fix. US Dollars per troy ounce
Updated Wednesday, September 15, 2010

All forecasts are provided AS IS, and FFC disclaims any and all warranties, whether express or implied, including (without limitation) any implied warranties of merchantability or fitness for a particular purpose.

Harga emas lawan harga perak. Mana satu yang perlu kita labur dalam tahun 2010

Jom sama-sama kita baca artikel ini - link 1, link 2. Banyak manfaatnya dan boleh dijadikan panduan berguna kepada kita semua. Insyaallah kita boleh berjaya. "The silver price has rocketed up 62.8% this year against a 32.6% rise in the gold price.."

Saya masih teringat kata-kata seorang kawan baik saya iaitu;
"APA-APA BENDA SEKALI PUN KALAU DINYATAKAN DALAM AL-QURAN JANGAN BIMBANGLAH, INSYAALLAH...... KITA WAJIB BERIMAN DENGAN AL-QURAN..." 

- TOKEY EMAS -
"BELI EMAS DENGAN ILMU"

Emas VS ASB

Tengok sendiri. Org2 ASB jgn marah ye..sebab nak beli emas pun kena pakai duit jugak... hehehehe... cuma tak simpan duit je dalam bank...tapi simpan emas....

Harga emas pada Ogos 2000 = USD 275.45/oz
Harga emas pada Ogos 2010 = USD 1181.40/oz

EMAS (kenaikan 25%- 45% setahun)

ASB (penurunan 1-3% setahun)

Kuatkanlah kata-kata anda:
Masalah ----> gantikan kepada ----> Cabaran
Susah Menarik ----> Aku akan melaksanakan dengan terbaik
Aku tak tahu ----> Aku akan cari jalan
Aku perlu ----> Aku mahu
Aku takut ----> Aku yakin
Aku tak boleh ----> Aku boleh
Aku tak ada masa ----> Aku akan cari masa
Aku khuatir ----> Aku pasti
Aku tak berjaya ----> Aku PASTI berjaya

JANGANLAH JADI NATO (No - Action - Talk - Only)

- TOKEY EMAS -
"BELI EMAS DENGAN ILMU"

Kuasai Pasaran PERAK sekarang

"BELI EMAS / PERAK DENGAN ILMU" - TOKEY EMAS

Signal Baru!
Adakah sudah sampai masanya kita perlu kembangkan empayar kita kepada Perak pula?..alhamdulillah saya dah mulakannya sebulan yang lalu walaupun dah kira hampir tlambat...alhamdulillah sempat sedar lagi...maybe saya boleh kongsi artikel-artikel pasal perak ini utk tatapan semua:
  1. In India, silver tops the charts - link
  2. Investors Slowly Warming To Silver's Potential - link
  3. Silver Rises Higher In Gold's Shadow - link
  4. When Will Silver Prices Explode? - link
  5. Silver `Looking Cheap' Lures Investors, Prompting Decline In Ratio To Gold - link

Arwah Sosilawati juga simpan jongkong emas

Tengok...arwah Sosilawati juga simpan emas then tukar emas kpd duit...sebelum ni banyak akhbar lapor RM4juta..tapi bila emas ditukar kpd duit jumlah sebenar menjadi RM5juta...WOW......kita sendiri boleh baca akbar ni hari ini 13/09/2010. Arwah tahu emas ni sebagai pengikat harta.....bijak2...

Al-Fatihah buat arwah dan kwn2nya..semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh mereka. Amin

Duit raya anak tukar kepada dinar...

emm..insyaallah tahun ni saya cuba nak tukarkan duit raya anak dlm bentuk 1 dinar (rm590-harga semasa hari ini 11/09/2010). Anak 2 org..so jadi 2 dinarlah...kita tgk dlm setahun mcm mana ekk..maybe saya juga nak hadiahkan duit setara dengan nilai dinar tersebut kpd 2 org anak saya ni dlm bentuk duit fiat (wang kertas) utk dimasukkan dlm tabungan mereka.

Cukup setahun, kita bandingkan ok..Saya akan masukkan dlm tabung haji sebab tabung haji bg dividen tertinggi dlm 8%. Tapi emas dalam 26% setahun...kita sama2 tgk...saya jangkakan bila cukup setahun, fiat money dlm TH akan bertambah sbyk rm47.20 (setahun) drp nilai asal rm590.00 = rm637.20. Kita tgk emas mcm mana pulak..now saya hanya boleh predict 26% je dulu utk kenaikan harga emas tahunan. Ia bertambah sebanyak rm153.40 drp nilai asal rm590.00 = rm743.40 utk 1 dinar emas. Kalau umur anak saya sekarang adalah 4 thn dan 2 tahun...mcm mana kalau dah umur 20 tahun nanti? Bayangkan....

- TOKEY EMAS -

Public Jewellery tawar 15% lebih rendah dan tanpa kos upah!


PUBLIC Fine Gold International Sdn Bhd (Public Gold), syarikat yang menawarkan pelaburan emas dalam bentuk emas fizikal menerusi anak syarikatnya, Public Jewellery menawarkan perkhidmatan pembelian dan penjualan barang kemas pada harga 15 peratus lebih rendah daripada harga pasaran.

Orang ramai yang berminat menjadikan emas sebagai satu daripada sumber pelaburan boleh mendapatkan harga jual beli mengikut harga antarabangsa yang dikemaskini setiap 20 minit. Jangan lupa hubungi TOKEY EMAS - 019-9362935 (WAZIR) atau ejen-ejen kami yang terdekat dengan anda!


Jom kita banding harga emas semasa di laman web Persatuan Pekedai Emas Malaysia (Federation of Goldsmiths And Jewellers Associations Of Malaysia) - link

Mana yang mahal atau murah?

Dinar dan Dirham Kelantan untuk dimiliki !

Kepada rakan emas yang mempunyai keinginan untuk memilik Dinar dan Dirham Kelantan yang baru, bolehlah berhubung terus dengan saya 019-9362935. Nak buat perhiasan pun boleh..cantik..berbaloi-baloi...insyaallah...harganya boleh rujuk di laman web ini : http://islamicmint.com.my/

Untuk tempahan boleh buat kira-kira mcm ni:

Harga semasa dinar/dirham x jumlah keping yang dikehendaki + kos pos (RM15)